Skip to content

Toegepaste Kinesiologie

Applied Kinesiology

Applied Kinesiology is een diagnostische methode waarbij met spiertesten een analyse wordt gemaakt van de lichaamsfuncties om zo gezondheidsproblemen van patienten te benaderen en/of te evalueren.

Het systeem werd in de jaren ’60 ontwikkeld door George Goodheart, een chiropracter uit Detroit. Hij kwam tot de ontdekking dat spieren niet alleen in verbinding staan tot specifieke zenuwen, maar dat ze ook een relatie hebben met allerlei andere systemen.

Toegepaste Kinesiologie

Toegepaste Kinesiologie is een diagnostische methode die aan de hand van spiertesten en het ‘uitdagen’ van het zenuwstelsel, de oorzaak probeert te achterhalen van functiestoornissen die in het lichaam aanwezig zijn. Op die manier kan men effectief en efficiënt problemen opsporen en oplossen.

Werkwijze.

Uit onderzoek is gebleken dat onze spieren meer verbonden zijn met de rest van ons lichaam dan vroeger gedacht werd. Dat betekent dat een specialist nu met een simpele test van de spierfunctie al bepaalde problemen kan vaststellen, zoals het over- of onderfunctioneren van verschillende organen. De toegepaste kinesiologie kan worden ingezet bij structurele klachten, zoals gewrichtsklachten, ik richt mij echter meer op het opsporen en behandelen van spijsverteringsproblemen, hoofdpijnen, spierpijnen, allergieën, huiduitslag, moeheid, hormonale ongemakken etc.

De spiertesten zijn afhankelijk van de reactie van het zenuwstelsel. Wanneer bepaalde zenuwen worden geprikkeld kan er een reactie ontstaan van gerelateerde spieren. Afhankelijk van deze reactie, spierweerstand die beter of slechter wordt, kan ik conclusies trekken. Een spiertest die gedaan wordt door mij is niet vergelijkbaar met andere kinesiologische systemen, waarbij ere een andere druk wordt gebruikt en de resultaten ook niet altijd gelijkaardig zijn.

Het Spierfunctietesten is een onderzoek dat afhangt van kennis, kundigheid en ervaring van de onderzoeker. Daarom is het belangrijk dat het AK-concept voorbehouden moet zijn aan professionals met een (para) medische achtergrond

Het resultaat.

Het resultaat is een betere behandeling. Door het uitvoeren van deze testen krijg ik een beter totaalbeeld wat sneller leidt tot de oorzaak van het probleem. Daarmee kan ik u behandelen of doorverwijzen naar een doelgerichte specialist.

Meer weten?

Wil je meer weten over toegepaste kinesiologie? Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie.

Back To Top