Overgewicht

Overgewicht

lake-constance-1937136_640 (1)

Gewoon even niet snoepen of de helft minder eten dan je gewend bent. 

Wie is er niet op deze manier begonnen om wat gewicht te verliezen. Vele van ons, zeker als je je broek of rok strakker begon te zitten of iemand uit je omgeving een vervelende opmerking heeft gemaakt over je gewicht. In het begin ging het ook wel, maar binnen te kortste keren zaten de kilo´s er weer aan. Om moedeloos van te worden, hoe komt dat toch?

 

Alle diëten heb je daarna geprobeerd Vol enthousiasme begon je telkens weer, overtuigd van hét dieet met hét beloofde resultaat. 

En steeds die teleurstelling als je daarna weer kilo´s aankwam, en dan zelfs meer dan toen je aan het dieet begon. Dit wil je niet meer, je wilt blijvend resultaat zonder veel moeite.

 

Wat je wel weet is dat afvallen moeilijk is. Steeds zoveel honger, zoveel moeite en discipline en dan toch weer terugval. Hoe doorbreek je de cirkel.

 Als je dit leest is je al één ding duidelijk. Je bent standvastig om een oplossing te zoeken en je wilt het niet alleen, Je wilt niet nog eens in de valkuilen terechtkomen waardoor het weer op een mislukking uitdraait. Je hebt iemand nodig die je kan uitleggen dat je geen erge honger hoeft te lijden, die zorgt dat je geen roofbouw pleegt op je lichaam, maar je lichaam begeleidt om sterker te worden. Goede voedingsstoffen voor je cellen waardoor je op een natuurlijke manier gewicht verliest omdat een slank lichaam hoort bij een gezond lichaam.

 

Deze mogelijkheid is er. Ik kan je hierbij helpen,  je uitleg geven en je leiden naar een fitter en gezond lichaam.  Je zult minder moe zijn, beter kunnen slapen en minder last hebben van pijntjes. Daarbijj word je slanker zonder zwakke momenten. Terugval wordt hierdoor voorkomen.

En het allerbelangrijkste is dat je de cirkel gaat doorbreken. Je lichaam komt weer in balans en je voelt jezelf daar heerlijk bij.

 

Spreekt je dit aan, klik hier om contact met me op nemen via het contactblad

 

Diabetes type 2 ofwel suikerziekte

Wat is dit nu eigenlijk precies? Kort samengevat is het een hormonale stoornis, waarbij het lichaam niet in staat is om in de behoefte aan insuline te voorzien voor een gezonde glucose stofwisseling (metabolisme). De alvleesklier produceert ineens geen insuline meer (Diabetes type 1, veelal op jonge leeftijd) of geleidelijk aan geen insuline meer (op latere leeftijd Diabetes type 2). Zijn er naast het beeld van een hoge bloedsuiker ook hoge waardes van de triglyceriden (vetzuren) in het bloed, een hoge bloeddruk en evt. ook een hoge BMI (Body Mass Index, overgewicht) dan spreekt men van een Metabool Syndroom.

Insuline is het hormoon dat zorgt dat de glucose (suiker) in het bloed wordt opgenomen door de cellen. Nemen de cellen niet genoeg glucose op, dan blijft er teveel glucose achter in het bloed. Dit wil het lichaam niet en zal de glucose als vet opslaan. Je krijgt dan overgewicht. Als dit een continue proces is, gaat de alvleesklier telkens meer insuline produceren om de glucose weg te krijgen. Echter de cellen worden als het ware een beetje ongevoelig voor die continue stroom van insuline. Ze reageren er minder en minder op. Dit betekent een te hoge spiegel van insuline in het bloed. Dat heet hyperinsulinemie. Dit proces kan wel een tiental jaren bestaan. Je alvleesklier blijft heel hard werken om toch maar de glucose in de cellen te krijgen, hij werkt eigenlijk veel te hard en raakt daardoor uitgeput. Totdat hij echt niet meer kan, dan heb je Diabetes Mellitus type 2, ofwel suikerziekte. Je kunt dan de glucose uit je bloed krijgen, door insuline te gaan spuiten.

De bloedsuikerpieken kunnen veel schade aanrichten, onder andere aan je bloedvaten, je hersenen, je nieren en je zenuwen. Op den duur krijg je daar klachten van die niet omkeerbaar zijn, dit kan leiden tot nierfalen, slecht zien of amputaties van tenen of voeten.

Met onderzoeken is aangetoond dat Diabetes type 2 te genezen is. Hiervoor is het aangrijpingspunt de voeding. Onder begeleiding wordt gezorgd dat de bloedsukerspiegel zo min mogelijk stijgt na een maaltijd, zodat er weinig tot geen insuline nodig is om glucose uit het bloed te halen. De alvleesklier krijgt zo rust om te kunnen herstellen.

In een programma van 10 weken begeleid ik mensen met overgewicht,  Diabetes Mellitus type 2, naar een gezonde levenswijze, waarbij de kans zeer groot is dat de suikerziekte geneest.

Wil je meer informatie hierover, neem dan contact met mij op via het contactformulier