Skip to content

Over Nicole

Over Nicole

Ons lichaam is het waard om goed voor te zorgen. Wat we zelf kunnen doen is te zorgen voor goede voeding en beweging. In onze maatschappij kan dat lastig zijn door het veelzijdige aanbod van voedingsmiddelen. Het is belangrijk om daarin de juiste keuze te maken. Daar is kennis voor nodig.

Om alles te weten over de juiste voeding van ons lichaam op celniveau heb ik de opleiding orthomoleculaire therapeut gevolgd met specialisaties orthomoleculair afslankconsulent, ontgiften en sapvasten. De kennis over de beweging van het lichaam, heb ik opgedaan tijdens mijn jarenlange ervaring als fysiotherapeut in binnen-en buitenland.

Met deze kennis wil ik mensen helpen met een gezonde levensstijl. Onder andere met het  verlichten en voorkomen van klachten.  Vooral de vrouwen in de overgang hebben mijn bijzondere aandacht. Onder invloed van een juiste voeding en beweging kunnen veel klachten in deze hormonale periode positief worden beïnvloed. De orthomoleculaire geneeskunde bekijkt de biochemische processen in het lichaam en onderzoekt waar tekorten zijn. Een orthomoleculair therapeut let op de stoffen die in je voeding zitten en de reactie die ze teweegbrengen in je lichaam. Met deze kennis kan ik o.a. vrouwen in de overgang adviseren en helpen.

Wat onderscheidt mij van andere Orthomoleculaire Therapeuten?

Ik benader de patiënt in een breder perspectief dan andere orthomoleculaire therapeuten. Naast  kennis over voeding en voedingsstoffen, heb ik als fysiotherapeut ook ervaring in de bewegingsleer. Mijn opleiding tot orthomoleculair therapeut heb ik gevolgd bij de Stichting Orthomoleculaire Educatie. Sinds 2009 heb ik een praktijk in het begeleiden van cliënten met voeding en beweging.

Als fysiotherapeute heb ik mij altijd verwonderd over de beweging van ons lichaam. Hoe onze spieren, zenuwen en pezen samenwerken om ons lichaam te bewegen bij wandelen, sporten en andere bewegingen. Mijn opleiding heb ik gevolgd aan de Academie voor Fysiotherapie in Arnhem. Vervolgens heb ik gewerkt in Israël bij reumakliniek en kuuroord Tiberias Hot Springs, in Zwitserland bij Hôpital Orthopédique te Lausanne en in een particulier praktijk bij Kees van der Linden in Ravenstein.

Tijdens mijn jarenlange werkzame periode als fysiotherapeute,  heb ik geleerd om door middel van vragen te komen tot een goed behandelplan. Door het toepassen en bijsturen van de juiste therapie volgde ik de vooruitgang en stuurde ik het plan bij waar nodig was. Deze ervaring pas ik nu toe als orthomoleculair therapeut.

Om mensen op een plezierige manier te coachen, heb ik een NLP-coachingstraject gevolgd.

Inschrijvingen

AGB code behandelaar NMC Theeuwes: 90-048743

AGB code Praktijk voor Orthomoleculaire Therapie: 90-057239

Lidcode erkende beroepsvereniging MBOG: 904 TL

Licentie sapvastenspecialist: 020711SS

Aangesloten bij het KAB

CV Nicole Vester- Theeuwes

Opleiding

1980 Opleiding Academie voor Fysiotherapie te Arnhem (diploma)

1997 Opleiding Management Assistente met Nima A Schoevers Tilburg (diploma)

2008 Opleiding Gewichtsconsulent LOI Leiden (diploma)

2009 Opleiding NLP coaching voor Gewichtsproblematiek methode Slim & Light (diploma)

2010 Opleiding Orthomoleculair Afslankconsulent SOE Almere (diploma)

2013 Opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde SOE Almere (diploma)

2014 Opleiding Detox-en Sapvastspecialist Gezond Sapvasten (certificaat)

2015 Opleiding Paleo voedings-en leefstijlconsulent Ortho Linea Zoetermeer (certificaat)

2017 Opleiding Neuro Reactive Technieken Viola VZW Paal Beringen Belgie (certificaat)

2018 Opleiding Diabetes Omkeerbaar Evidenced Based te Amersfoort (certificaat)

2020 Opleiding Applied Kinesiology vlg Joe Shafer

Werkervaring

1981 Tiberias Hot Springs, revalidatiekliniek, Tiberias, Israël

1982 Orthopedisch Ziekenhuis Hôpital Orthopédique de la Suisse Romande, Lausanne, Zwitserland

1983-1990 Praktijk voor Fysiotherapie K. van der Linden, Ravenstein

1998-2005 EHBO onderricht basisschool Laurentius, Breda

2005-2009 Management assistente Thuiszorg Breda

2009-2013 Praktijk Nicole Vester voedings-en bewegingsconsulent

2013- Praktijk voor Orthomoleculaire Therapie Breda en Voeding en Overgang

2019- Bestuurslid Secretaris Beroepsvereniging MBOG

2021- Behandeling patienten met TBI (Traumatic Brain Injury) volgens de methode Joe Shafer Neuro Interlink Brain. In combinatie met voeding voor het hersenweefsel en de toepassing van de Kinesiologie en meridianen, kan het brein de juiste input ontvangen voor het weer in balans brengen van de alfa-, beta-en gamma golven. Dit kan resulteren in een snel herstel van het brein.

De Praktijk voor Orthomoleculaire Therapie Breda is lid van de beroepsvereniging MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde). Deze garandeert een goede zorg door het verplicht stellen van na- en bijscholingen van aangesloten therapeuten. Daarom komen de behandelingen in aanmerking voor een vergoeding van de zorgverzekeraars als dit in uw verzekeringspakket zit. Klik op de hieronder op de zorgvergoedingscheck om dit te bekijken.

Meer weten?

Wil je meer weten over mij? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Back To Top