Over Nicole

nicole vester

Ons lichaam is het waard om goed voor te zorgen. Wat we zelf kunnen doen is te zorgen voor goede voeding en beweging. In onze maatschappij kan dat lastig zijn door het veelzijdige aanbod van voedingsmiddelen. Het is belangrijk om daarin de juiste keuze te maken. Daar is kennis voor nodig.

Om alles te weten over de juiste voeding van ons lichaam op celniveau heb ik de opleiding orthomoleculaire therapeut gevolgd met specialisaties orthomoleculair afslankconsulent, ontgiften en sapvasten. De kennis over de beweging van het lichaam, heb ik opgedaan tijdens mijn jarenlange ervaring als fysiotherapeut in binnen-en buitenland.

Met deze kennis wil ik mensen helpen met een gezonde levensstijl. Onder andere met het  verlichten en voorkomen van klachten.  Vooral de vrouwen in de overgang hebben mijn bijzondere aandacht. Onder invloed van een juiste voeding en beweging kunnen veel klachten in deze hormonale periode positief worden beïnvloed. De orthomoleculaire geneeskunde bekijkt de biochemische processen in het lichaam en onderzoekt waar tekorten zijn. Een orthomoleculair therapeut let op de stoffen die in je voeding zitten en de reactie die ze teweegbrengen in je lichaam. Met deze kennis kan ik o.a. vrouwen in de overgang adviseren en helpen.

Wat onderscheidt mij van andere orthomoleculaire therapeuten?

Ik benader de patiënt in een breder perspectief dan andere orthomoleculaire therapeuten. Naast  kennis over voeding en voedingsstoffen, heb ik als fysiotherapeut ook ervaring in de bewegingsleer. Mijn opleiding tot orthomoleculair therapeut heb ik gevolgd bij de Stichting Orthomoleculaire Educatie. Sinds 2009 heb ik een praktijk in het begeleiden van cliënten met voeding en beweging.

Als fysiotherapeute heb ik mij altijd verwonderd over de beweging van ons lichaam. Hoe onze spieren, zenuwen en pezen samenwerken om ons lichaam te bewegen bij wandelen, sporten en andere bewegingen. Mijn opleiding heb ik gevolgd aan de Academie voor Fysiotherapie in Arnhem. Vervolgens heb ik gewerkt in Israël bij reumakliniek en kuuroord Tiberias Hot Springs, in Zwitserland bij Hôpital Orthopédique te Lausanne en in een particulier praktijk bij Kees van der Linden in Ravenstein. 

Tijdens mijn jarenlange werkzame periode als fysiotherapeute,  heb ik geleerd om door middel van vragen te komen tot een goed behandelplan. Door het toepassen en bijsturen van de juiste therapie volgde ik de vooruitgang en stuurde ik het plan bij waar nodig was. Deze ervaring pas ik nu toe als orthomoleculair therapeut.

Om mensen op een plezierige manier te coachen, heb ik een NLP-coachingstraject gevolgd.

90-048743    AGB code behandelaar NMC Theeuwes

90-057239    AGB code Praktijk voor Orthomoleculaire Therapie

904 TL          Lidcode erkende beroepsvereniging MBOG

020711SS     Licentie sapvastenspecialist

Aangesloten bij het KAB 


Klachtenprocedure: vind hierbij de folder voor het klacht- en tuchtrecht waar tot u zich als cliënt kunt wenden:
kab_folder

Curriculum Vitae en Tarieven