Skip to content

Orthomoleculaire Therapie

Orthomoleculaire therapie helpt je lichaam in balans te brengen

Een lichaam in optimale conditie is in staat zichzelf te genezen. Alle weefsels en organen in je lichaam zijn opgebouwd uit cellen. Het is belangrijk om deze optimaal te onderhouden. Pas dan kunnen ze hun taak goed uitvoeren en ben je gezond.  Jouw cellen zijn afhankelijk van de aangevoerde stoffen die je voornamelijk met voeding binnen krijgt.
Met deze goede stoffen kan de cel zorgen voor onder andere: de opbouw van de juiste eiwitten, het geven van energie voor warmte of kracht, en ook zichzelf beschermen voor schadelijke invloeden van buitenaf.

Ieder mens heeft een andere behoefte aan de hoeveelheid voedingstoffen (moleculen).  Het is afhankelijk in welke situatie je je bevindt. Als je ziek bent, heb je meer behoefte aan specifieke stoffen dan wanneer je volledig gezond bent. Omdat iedere mens uniek is, is dus de optimale hoeveelheid voedingsstoffen per persoon verschillend. Werkt je lichaam even niet zo goed als het zou moeten, dan kun je klachten krijgen. Deze klachten zijn afhankelijk welke cellen, weefsels, organen niet meer goed functioneren.

De oorzaak en de behandeling van klachten kun je benaderen met orthomoleculaire therapie.

Ik ga uitzoeken hoe het komt dat je bepaalde klachten hebt. Dit doe ik samen met jou om zo inzicht te krijgen in je voedingsstatus en je weerstand. Daardoor kunnen je klachten verminderen en zelfs voorkomen worden om een langer en gezonder leven tegemoet te gaan.

Je weet dan hoe je bepaalde aandoeningen kunt voorkomen.  Wat je gericht kunt doen met voeding, beweging en als het nodig is met aanvullingen van voedingsstoffen. Je maakt je lichaam sterk om weerstand te bieden aan de bedreigingen van ziektes.

De vage kwaaltjes krijgen een betekenis. Je weet hoe de klachten ontstaan. Door de oorzaak aan te pakken krijg je je vitaliteit terug.

Ineens gaat het afvallen veel makkelijker, zonder hongergevoelens. Ook je omgeving merkt verbeteringen. Het komt veel voor dat familieleden en vrienden van klanten er ook baat bij hebben. Zo is er veel minder behoefte aan snoep of chips en kun je hen heerlijke tussendoortjes en maaltijden voorzetten, waar ze fit van worden.

Stress als storende factor. Door stress hebben je organen extra behoefte aan ondersteuning van de juiste lichaamsstoffen. Ontstaat er een tekort omdat de stressfactoren deze lichaamsstoffen veel verbruiken, kun je een tekort krijgen waardoor bepaalde organen niet goed meer functioneren en klachten geven. Aanvullingen via voeding en supplementen zijn dan hard nodig om de tekorten op te heffen en de lichamelijke klachten verdwijnen. Dan kunnen tegelijk de psychische stoornissen ook in balans komen. Lichaam en geest zijn één.

Mijn filosofie

Het lichaam is een fantastisch biochemisch mechanisme.  Het kan tekortkomingen lange tijd compenseren, door steeds andere regelmechanismes in te  schakelen. Totdat het niet meer lukt om de fouten op te heffen, wat tot klachten leidt. Daar moet je achter zien te komen, welke tekorten zijn ontstaan die jou die vervelende symptomen geven waar je hinder van hebt.

Gezondheid is een groot goed. Tijdens de jaarwisseling wens je elkaar een goede gezondheid. Iedereen weet dat als je gezond bent, je ook vaak gelukkig bent. Daar moet je zelf echt aan werken. Het komt niet vanzelf in onze westerse maatschappij. Er zijn veel gezondheidsbedreigingen, zonder dat je het weet. Ik kan je daarbij helpen om ze te onderkennen en je de tools te geven hoe je je gezondheid kunt waarborgen.

Niet alleen voeding is hierbij belangrijk, maar ook beweging. Je lichaam is gemaakt om te bewegen. Kijk maar naar de spieren. Als een spier goed kan werken, wordt die stevig en beschermt oa. de gewrichten of onderliggende organen.

Vanuit deze hele aanpak van voeding, beweging, ontspanning en suppletie werkt de orthomoleculaire therapie.De orthomoleculaire geneeskunde heeft een wetenschappelijke basis. Door orthomoleculaire therapie kunnen ziekteprocessen positief worden beïnvloed. Grondlegger van de orthomoleculaire geneeskunde is Linus Pauling, tweevoudig Nobelprijswinnaar (scheikunde 1954 en vrede 1962)
De term orthomoleculair bestaat uit de woorden orthos en moleculair. Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond. Moleculair betekent met betrekking tot de moleculen.

Orthomoleculaire therapie helpt je lichaam om meer weerstand te krijgen en gezond te blijven door een combinatie van voeding, beweging, ontspanning en suppletie.

Wat maakt mij uniek

Ik heb passie voor gezondheid met als doel een kwalitatief lang en gezond leven.  Daar wil ik je graag in meenemen. Doelgericht om jou te ondersteunen om een lang en gezond leven  te bereiken. Zoeken waar jouw klachten vandaan komen en de juiste therapie voor jou in te stellen.

Verschillende opleidingen  heb ik doorlopen om te begrijpen hoe het lichaam sterk kan worden. Fysiotherapie, voedingsleer, orthomoleculaire therapie, toegepaste kinesiologie.  Alles om dit bij jou in te kunnen zetten. Ik geef jou inzicht  hoe jij het beste een optimale gezondheid kunt bereiken. Dit houdt in dat je bereidt bent mee te werken de stappen te volgen. Ik kan het niet vóór je doen, de bedoeling is dat je het heft in eigen hand neemt.

Meer weten?

Je hebt nu een beeld gekregen hoe ik samen met mensen werk om een goed resultaat te krijgen. Wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op.

Back To Top