Acne

ACNE

 

 

Acne is een probleem wat voorkomt bij jonge mensen in de puberteit en ook bij volwassen vrouwen

De uitmondingen van  talgkliertjes in de huid worden afgesloten door een ontstekingsreactie. Talg moet voorkomen dat bacteriën in de huid kunnen dringen. Door de uitvloei van talg worden de bacteriën afgevoerd. Als de opening afgesloten is door een ontsteking, gaat je immuunsysteem reageren en er ontstaan puistjes. Pas als de puistjes openbreken, kan er genezing optreden. 

De reguliere behandeling bestaat meestal uit cremes of vitamin-A zuur preparaten. Soms antibiotica of de anticonceptiepil. De oorzaak wordt zo niet aangepakt.

Welke factoren hebben invloed op het ontstaan van acné?

  • Stress
  • Slaaptekort
  • Voeding met snelle suikers (geraffineerde koolhydraten)
  • Melk- en melkproducten
  • Te weinig omega 3 vetzuren
  • Hormonale disbalans

 

Wat kan bij jou de oorzaak zijn?

 

Om dat te achterhalen, is het belangrijk te weten of je gevoelig bent voor bepaalde voedingsmiddelen en hoe je eetpatroon eruit ziet. Het kan ook zijn, dat je de voedingsstoffen onvoldoende op kunt nemen. Misschien werken je darmen niet optimaal. 

Wat kan ik voor je doen?

 

Belangrijk is om in kaart te brengen hoe jouw ritme eruit ziet. Daar bedoel ik mee je voedingspatroon, je dagindeling, je slaappatroon en ook of je voldoende beweegt. Daarbij ga ik kijken hoe de organen, met name de darmen, functioneren. Dit kan ik onderzoeken door het in beeld brengen van de antwoorden van een uitgebreide vragenlijst, spiertesten en/of onderzoeken (voedingsintoleranties of darmonderzoek). Het kan ook zijn dat een hormonale disbalans hersteld moet worden.

Daaruit komt een advies voort wat jouw moet helpen om van je acné af te komen en weer een mooie huid te krijgen.

Laat mij je hierbij ondersteunen, klik hier voor het contactformulier